juridisch nieuws

Berquin Notarissen volgt voor u de actualiteit op de voet. We houden u op de hoogte via een nieuwsbrief. Voer uw gegevens in om te registreren:
Email
Taal  
 
 


Nieuwsbrief maart 2017

1. Voortaan ook in Brussels Gewest fiscaalvriendelijke ontbinding van de koopovereenkomst mogelijK
In het Vlaams en het Waals Gewest bestaat de techniek van fiscaalvriendelijke ontbinding van de koopovereenkomst al langer. Sinds begin dit jaar is dat nu ook mogelijk in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Lees meer

2. Brussels abattement fors de hoogte iN
In het Belgisch Staatsblad van 29 december 2016 (ed. 3) werd de Brusselse Ordonnantie van 12 december 2016 ‘houdende het tweede deel van de fiscale hervorming’ bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat het Brussels Hoofdstedelijk voor de aankoop van een eerste woning het abattement flink opgetrokken heeft. Daardoor kan de koper een aanzienlijke besparing realiseren.
Lees meer

3. Ik wil verhuren via AirBnB – waar moet ik op letten? (in Vlaanderen en Brussel)
Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. U vertrekt voor een weekendje naar Parijs en verblijft in een gezellig appartementje bij mensen thuis. Mooi meegenomen: u betaalt dat gewoon met de opbrengst van de verhuur van uw eigen appartement via AirBnB tijdens datzelfde weekend. Het kan, maar België zou België niet zijn als het verhaal niet iets ingewikkelder zou zijn.
Een kamer of volledige woning openbaar aanbieden op de markt, en dus niet louter aan vrienden of familie, komt namelijk neer op het aanbieden van toeristische logies. En dat valt onder een relatief ingewikkeld kluwen aan regulering. In deze nieuwsbrief willen we de belangrijkste aandachtspunten voor Vlaanderen en Brussel meegeven, zonder echter alle details te kunnen bespreken. Voor meer informatie geven we onderaan nog enkele nuttige bronnen mee. 

Lees meer

4. Het vernieuwde auditcomité
Op 31 december 2016 trad er een nieuwe wet in werking die kadert in de Europese audithervorming. De wet legt onder meer nieuwe toezichtsregels vast. In dit artikel gaan we in op de achtergrond van de wet en bekijken we welke impact de wijzigingen kunnen hebben op uw vennootschap.
Lees meer→ download pdf
web site by moose web design